Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙΡΟΣ


Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία εγγραφή.
Είναι φανερό ότι στην προσπάθεια δεν μπορώ να μπω στην υποχρέωση της τακτικής ανάρτησης.
Πάει καιρός λοιπόν.
Από τα χιόνια του Φεβρουαρίου, τελευταίο έντονο καιρικό φαινόμενο του περασμένου χειμώνα. Θυμάμαι έντονα την Κυριακή το απόγευμα που σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστήκαμε, ήταν η χαρά όλων μας - αποχή από δουλειά και πολύ κρασί πάνω στο τζάκι.
Μπήκε η άνοιξη, ήρθε το Πάσχα και τώρα το καλοκαίρι το Ελληνικό, με τα χαρακτηριστικά του, τις μυρωδιές τις πολύ δικές μας, της παραλίας, της θάλασσας, το καρπούζι η ζέστη που σε λιώνει το μεσημέρι και βέβαια το σούρουπα με τα γιασεμιά και τα νυχτολούλουδα (Προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο να πάω ένα θερινό αλλά...)
Στο απίστευτο κράτος μας τίποτα δεν έχει αλλάξει, φωτιές πιάνουν ακόμα και στο Πάτημα Χαλανδρίου (και βέβαια πάντα φταίνε οι άλλοι), ενώ κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι τα παίρνουν (Η ανακάλυψη του τροχού- τουλάχιστον IQ 200 και πρόταη για ειδικό Νόμπελ εξυπνάδας σε αυτόν που το ανακάλυψε).
Στο EURO πικραθήκαμε, ήμασταν και σε κάποια σημεία λίγο άτυχοι, και σίγουρα παίξαμε πολύ χειρότερα από τις ομάδες που μας νικήσανε, τα θαύματα δεν γίνονται συνέχεια. Ίσως καλύτερα έτσι, το ταξίδι στο όνειρο της Πορτογαλίας θα παραμείνει άσβεστο στην μνήμη μας, ένα ταξίδι που όσοι το έζησαν από κοντά θα το δηιγούνται στα παιδιά τους.
Νομίζω ότι το ευχαριστώ στον Ότο παρόλο που είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό (όπως πάντα) θα τον έχουμε αποκαλθηλώσει πλήρως. Για κάποιους από εμάς θα είναι πάντα αυτός που μάζεψε μια χώρα που είχε μέτριο ταλέντο, πολύ δίψα, καθόλου οργάνωση, τεράστιο εγωϊσμό και απίστευτο πάθος και τους έκανε - και έγινε και ο ίδιος Πρωταθλητές Ευρώπης.

2 σχόλια:

Regina είπε...

Nice blog και ωραία η φωτογραφία της παραλίας. Όσο για το euro, μας αρκεί το 2004 ;)

KMATH είπε...

Φίλη regina ευχαριστώ για τα σχόλια, όσο για το αν μας αρκεί το 2004 μην ξεχνάμε πως είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή παρά να την κατακτήσεις