Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Από την προηγούμενη ανάρτηση και τις ευχές για καλό μήνα, έφτασα στην ευχή για καλή χρονιά. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαι πιο συνεπής στις ημέρες που έρχονται.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Καλοσύνη.


Οι μέρες των γιορτών ήταν όπως για όλους γεμάτες από πλούσια γεύματα, σχετικό ξενύχτι αλλά και συναντήσεις σε φιλικά - συγγενικά σπίτια. Μια ευχάριστη αίσθηση αγάπης και ζεστασιάς να ξεχειλίζει.

Από παιδί είχα συνδέσει στο μυαλό μου το διάστημα μετά τις γιορτές με μια μελαγχολία, οι γιορτές πέρασαν - το καλοκαίρι που λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας δημιουργεί μια αισιοδοξία αργεί ακόμα.

Μου έκανε εντύπωση μια συζήτηση χθες το βράδυ σε ένα φιλικό σπίτι, με θέμα την ανακύκλωση. Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία που άκουσα από τα υλικά που ανακυκλώνουμε μόλις το 5% όντως ανακυκλώνεται καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, και έτσι τα υπόλοιπα καταλήγουν πάλι στις (παράνομες από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση χωματερές), στην Γερμανία το ποσοστό στην ανακύκλωση είναι 97% με στόχο να φτάσει το 99%. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι ανακυκλώνεται και η φλούδα από το φρούτο που πετάμε. Άλλη μια απόδειξη του πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με τους Ευρωπαίους φίλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: