Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν άπό αυτά που πραγματικά βοηθούν να γεμίσουν οι μπαταρίες. Είχαμε πάει οικογενειακώς στον γάμο μιας ξαδέλφης μας (Να ζήσετε Νίκο και Έλενα), στην Πελοπόνησσο και μετά από την αλληλουχία καφές - ουζάκι - φαγητό - ύπνος - γλέντι - και μετά πάλι καφές - ουζάκι - φαγητό δίπλα στην θάλασσα, διερωτόμεθα τι κάνουμε στην Αθήνα, γιατί να μην είναι έτσι και τα Σαββατοκύρικα στο "κλείνον άστυ". Ερωτήσεις περισσότερο θεωρητικές, αλλά η ψυχή στην "Επαρχία" γεμίζει εικόνες, ο νους ηρεμεί, οι αισθήσεις βοηθούν απλά στην μεγιστοποίηση της ηρεμίας και της απόλαυσης. Και όλα αυτά χωρίς να μπούμε σε αναζητήσεις περί κόστους ζωής και παροχών, που μόνο μελαγχολία μας προκαλούν.
Δυστυχώς όμως αυτή η μεταμόρφωση κρατάει μόνο μέχρι να βγούμε στον δρόμο της επιστροφής. Μόλις μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μεταμορφωνόμαστε στους επιθετικούς εγωκεντρικούς "Αθηναίους". Χθες το βράδυ΄, γύρω στις 6:15 (νύχτα δηλαδή), υπό συνεχή βροχή ο δρόμος έξω από το Ξυλόκαστρο και μέχρι την Κόρινθο πηγμένος, αν κάποιος εξωγήϊνος μας παρατηρούσε θα έβλεπε χιλιάδες ανθρώπους να φλερτάρουν επίμονα και ασύστολα με το μοιραίο- προσπεράσεις στην διπλή διαχωριστική, στην στροφή, στην ευθεία, σε νταλίκες και μη, καμία αίσθηση ευθύνης για τους επιβαίνοντες ή για τους συνταξιδιώτες. Το γεγονός βέβαια ότι σε αυτό τον δρόμο έχει ξεκληριστεί ο πληθυσμός μιας πόλης τα τελευταία τριάντα χρόνια ουδόλως μας απασχολεί, όπως βέβαια δεν απασχολεί και το "κράτος" αφού η καινούργια εθνική "ΘΑ φτιαχτεί". Η αποθέωση του Ελληνάρα.

Και μια "άσκηση":
Την δοκιμή του πολλαπλασιασμού φαντάζομαι ότι όλοι την γνωρίζετε από το δημοτικό. Ας δούμε ένα παράδειγμα
125 Χ 253 = 31625
Η δοκιμή είναι 1+2+5=8
2+5+3=10, 1+0=1
8 Χ 1 =8
3+1+6+2+5=17, 1+7 = 8 Άρα σωστή.
Για δοκιμάστε όμως να κάνετε και την δοκιμή στο

125 Χ 253 = 36125, καθώς επίσης και στο

125 Χ 253 = 31634

Περιμένω τα σχόλιά σας

2 σχόλια:

ΘΚ είπε...

Με τα μαθηματικά έχω την ακριβώς αντίθετη με σένα σχέση: θαυμασμός μεν, αλλά αδυναμία παρακολούθησης τους, οπότε τι να σου σχολιάσω.. για την χτεσινή επιστροφή μέσα στη βροχή έχεις δίκιο.. την ίδια ώρα ταξίδευα και έριξα μπόλικα "καντήλια" στα εποχούμενα ζώα.
Θανάσης
ΥΓ: ο κωδικός επαλήθευσης του σχολίου παραμένει φίλε Κώστα...

KMATH είπε...

Φίλε Θανάση, σε ευχαριστώ πολύ καθώς έστειλες το πρώτο σχόλιο